I think I can say without a doubt this year is mine.


Foto: Mark the Cobrasnake

Så var det nyårsafton = dåligt med tid för bloggen. Har lite grejer att fixa och om några timmar kommer tjejerna hit för pepp + middag innan kvällens fest. Många av er har frågat hur mina nyårsplaner ser ut, kortfattat: stor fest i ett kollektiv i Örgryte. Det blir grymt det. Ha en underbar nyårsafton nu så lämnar jag er med en av årets bästa låtar. Gott nytt år!

Mitt 2009. Juli - September.


Juli. Sommar, sommar, sommar. Låg nedbäddad i feber den första veckan och efter all skrämselpropaganda var jag helt övertygad om att det var svininfluensan och att jag skulle dö. Var nere i sommarstugan i Småland i två omgångar där bland annat pappas 60-årsdag firades. Fick låna med mig mammas bil upp till Göteborg, det vill säga en massa roadtrips. En fullproppad bil upp till Smögen med allsång till Håkan Hellström, underbart. Michael Jackson dog och jag verkade i stort sätt vara den enda som inte kände något. Månadens besatthet: The Killers - Four Winds.

Augusti. Kan sammanfattas med åtta bokstäver: F-E-S-T-I-V-A-L. Way out West, Kulturkalaset i Göteborg och Popaganda räddade mig från en personlig krasch. Konserter med Arctic Monkeys, Lily Allen, Glasvegas, Vampire Weekend, MGMT, Lykke Li, Robyn, Markus Krunegård och en jäkla massa fler. Träffade Pelle för första gången och gick från solblekt till riktigt mörk. Månadens besatthet: Mika - We are golden.

September. Påbörjade femte (och tyngsta) terminen på lärarprogrammet och blev ganska snabbt begravd i plugg. Försökte mjölka ur det sista av sommaren med några skärgårdsbesök och fester i parken. Försökte sedan sammanfatta sommaren 2009 i en video och hittade nya musikförälskelser i Hockey och Miike Snow. Gjorde kanske årets bästa köp när jag fick med mig en midjekort skinnväst hem och blev helt beroende av serien Glee. Skrattade högt åt Kanye Wests psykbryt på MTV VMA och såg Håkan Hellström avsluta sommaren på Liseberg för femte gången. Månadens besatthet: Fibes, oh Fibes! & Kim Wilde - Run to you.

Kör mig vart du vill för jag ramlar aldrig hit igen.
Efter lite förseningar hos SJ, som vanligt, kom jag äntligen hem till min älskade lägenhet igår kväll. Förutom en ersättningsbuss x antal mil av resan så gick det fint. Ett tips när du ska åka tåg länge: Ha en näst intill tre timmar lång film redo på datorn. Och ha en vän med en macbook med bra batteritid eftersom de där skittågen inte alltid har ett eluttag. Jag har min vän Lisa, hon är bra att ha hon.

Just nu njuter jag av att äta frukost i min ensamhet. Ingen mamma som säger åt mig att jag inte får åka till ICA i mysbyxor, eller att jag ska hoppa in i duschen och göra något vettigt av dagen. Så bara för att jag kan har jag redan varit på ICA, iförd mysbyxor självklart, och nu sitter jag här utan några som helst planer på att hoppa in i duschen. Inte än på ett tag i alla fall. Lyssnar även på det här, åh kärlek.

bloglovin RSS Instagram