musiken som skapade mig


alla har väl såna där skivor (och låtar såklart) som liksom betyder det där lilla extra. som har etsat sig fast i en och liksom gjort en till den man är idag. i alla fall en stor del av en. jag är en riktig musik-nörd. alltså jag menar en riiiktig musik-nörd. kan i stort sätt inte röra mig från lägenheten utan musik. kan inte röra mig runt i lägenheten heller för den delen utan musik. det är liksom bara så jag är. har suttit och tittat igenom min skivsamling och rotat fram de där guldkornen som gjort mig till den jag är idag.

hole - celebrity skin.
vaknade, åt, sov och levde med den här skivan i högtalarna. det var år sen jag lyssnade på den men jag kan fortfarande varenda ord och fras i sömnen. det är lustigt, jag lyssnar inte alls på sån här musik idag, men ändå älskar jag just den här skivan. det måste vara minnena och känslan.

placebo - blackmarket music. den här skivan summerar i stort sätt hela min gymnasietid och alla festivaler jag varit på. den gör mig sådär misärisk lycklig på ett motsägande sätt.

kent - hagnesta hill. det finns ingen bättre grupp (i hela världen) som kan musik bättre än den här. tonerna, känslorna, orden, you name it. det var den här skivan som drog in mig i kent-träsket på allvar och nu kan jag inte ta mig ut.

håkan hellström - känn ingen sorg för mig göteborg. det var här det hände på riktigt. det var här jag blev jag. en liten poptjej som avgudade allt den här mannen sa och gjorde. det gör jag fortfarande.

det här är alltså de skivor som betyder mest för mig.
det är långt ifrån samma sak som mina favoritskivor. bara så ni vet.

har ni några skivor som betyder liiite mer än alla andra?

beställning från forever 21


om 5-10 dagar är allt det här mitt. allt.

ibland är min mamma världens bästa mamma. hon kom och undrade vad jag höll på med när jag kikade på forever 21's hemsida. "nämen oj vilka snygga kläder! och oj så billigt!" var hennes första kommentar. hennes andra var "vad kostar frakten?"inte så mycket svarar jag och ler mitt allra gulligaste leende. en timme senare sitter jag här med en helt underbar beställning. mamma hittade en kjol som hon bara var tvungen att ha, och resten är historia. 

en lördagkväll på marstrand

här kommer sista (förmodligen) delen av alla bilder från i helgen. har sorterat bort runt 150 bilder. tanken med min blogg är inte att den ska vara som bilddagboken, så jag visar bara guldkornen. hade en helt underbar kväll på marstrand i lördags. alla var lite slitna efter fredagskvällen + natten så jag tog bilen och förväntade mig en lugn och sansad kväll. när man tar med sig tre killar med öl i baksätet av bilen borde man kanske vara beredd på något annat. det blev ytterligare en sen natt, men det var riktigt grymt. håkan hellström i högtalarna och rosévin (vatten för mig) på klipporna och kvällen var redan gjord. det blev ett besök på värdshuset också och självklart lite nattamat i form av fish and chips innan vi körde hem till göteborg igen.

bloglovin RSS Instagram