PAINT ME A PERFECT PICTURE AND MAKE SURE YOU CROSS THE LINE.


Varsågod och hoppa in i min garderob du fina spetsskapelse. Hade jag inte redan haft min nyårsklänning fixad hade den här varit alldeles perfekt. Den är liksom lite av en dröm. Kombinerat med bara ben och grova kängor hade den ju även varit som handen i handsken när våren behagar komma. Fan också att jag ska försöka lugna ner mitt shoppande den här månaden. För er som har full tillåtelse att spendera pengar på vackra ting så finns den här. Det är också helt okej att köpa en och skicka den till min adress. Helt okej som sagt.

Nej nu är det fyra timmars jobb som gäller. Sen blir det raka vägen hem, in i duschen och dags att köra igång nyårsfirandet. Kvällens planer består av middag hos mig + fest hos grabbarna i Örgryte. Same procedure as last year. Gott nytt år på er!

[ÅRSKRÖNIKA] AUGUSTI 2010.


Började augusti 2010 med att fixa en svartvit fotovägg med några av mina finaste. Över sängen befinner den sig och blev hur bra som helst. Annars bestod den här månaden av mer musik än vanligt när det gäller mig.
Första helgen på månaden stod jag i publikhavet inne på Trädgårdsföreningen och såg mitt älskade Kent för ungefär tjugofemte gången i ordningen. Lika magiskt som vanligt så inte mycket att klaga på där. Här någonstans tog även all övertid på jobbet slut vilket innebar att jag faktiskt fick några timmar per dag åt att andas och vara ledig.

Augusti i Göteborg innebär stadsfest. Stadsfest innebär en massa livekonserter kostnadsfritt på stadens gator och torg. En av utav dessa var Oskar Linnros. Första gången jag såg honom live, efter fem månader av total besatthet. Behöver jag ens säga att det var grymt? Dagen efter inleddes sommarens höjdpunt - Way out West. Det såg ut lite så här:

Men mest av allt såg det ut så här:

Håkan Hellström framför tjugofemtusen människor, femtiotusen armar i luften och en obeskrivbar allsång som säkert hördes hela vägen till Angered. Debutskivan framförd från början till slut utan några sidospår. Skrev:

Sjömanskostymen var på och att få stå där och uppleva den skiva som utan tvekan påverkat mig mest genom hela min uppväxt är för stort att ens försöka beskriva i ord. Så jag tror jag stannar här och behåller alla intryck, känslor, tårar och leenden djupt inne i mig.

Jag tror jag stannar där den här gången också. Trasslar bara in mig i ord om jag ska försöka ge mig på en beskrivning. Gav mig sedan på ett försök att sammanfatta sommaren på tre minuter:

Sommarens favoritfotografier kombinerat med sommarens främsta soundtrack - Från och med du. Sista helgen i augusti satte jag mig på ett flygplan till Grekland. Kaching!

MUSIKÅRETS BÄSTA [DEL 2]


10. Florence & the Machine - Rabbit Heart (Raise it up). Hennes röst låter som Tori Amos. Det är en otroligt stor komplimang för att komma från mig, och här har ni den bästa låten utan tvekan.

9. Robyn - Dancing on my own. Det är något magiskt med den här låten. På samma sätt som det bokstavligt talat gör ont i hjärtat på mig känner jag en otrolig glädje och vill bara dansa tills någon tvingar mig att sluta. Det här är skitbra rent ut sagt.

8. Jonathan Johansson - Psalm noll noll. Om man ska vara riktigt petig så släpptes den här låten sent 2009,  men för mig symboliserar den vintern 2010. Det här är bland det vackraste jag hört inom svensk musik. Du som bar mig igenom, bär mig igen. Bär mig nu, och bär mig ända hem.

7. Daniel Adams-Ray - Svart. Bästa låten på skivan enligt mig. Går inte att sitta still, vill bara dansa, sjunga och framförallt leva. Riktigt jävla bra.

6. Kent - Team building. Jag bara letar efter ögonblick där inget annat kan tränga igenom. Kent kan det där med ordkombinationer och de kan det där med känslor. Överlägset bästa låten på En plats i solen.

5. Håkan Hellström - River en vacker dröm. Ett av sommarens främsta soundtrack helt klart. Den där låten som enbart var till för de som tagit sig till den redan historiska spelningen på Way out west. Den där låten som var för bra för att den skulle kunna stanna där. Den är inte ens ett år gammal än och jag har redan skapat en drös underbara minnen till den. Tack Håkan.

4. Familjen - Man ser det från månen. Jag verkar vara den enda som fastnat så otroligt starkt för den här låten. Det är inte alls som Familjen brukar låta, men det är obeskrivligt fint. Det här är något som jag kan lyssna på i timmar utan att lessna.

3. Oskar Linnros - Genom eld. Jag kan inte ens beskriva hur mycket den här betyder för mig. Här snackar vi en oslagbar känsla av oövervinnerlighet. Jag tror jag sätter punkt där.

2. Håkan Hellström - Du är snart där. Årets näst bästa låt, inte långt ifrån att stå som slutgiltig vinnare. En av Håkans kanske främsta mästerverk. Jag tror när vi går genom tiden att allt det bästa inte hänt än. Där har ni en av årets bästa textrader också. Underbart.

1. Oskar Linnros - Från och med du. Inte många som ramlade av stolen där va? Känns som jag varit ganska klar med min besatthet av den här låten. Men för i helvete vad den är bra! Trots de miljontals gånger den spelats i både radiokanaler och intron till TV-program har jag inte lessnat det minsta. Jag tycker fortfarande att den är det bästa som hänt svensk musik på flera år. Och jag tycker fortfarande att det här är bland det vackraste som någonsin skrivits: En tredjedel av den jag var går hem, för en är krossad, en är din. Det här är slutet på vår film. Från och med du. En solklar vinnare.

Här har ni plats 20-11. Klicka på bilderna för att lyssna.

bloglovin RSS Instagram