HUR MÅNGA IDOLER HAR VI PLATS MED?


Sjätte säsongen av Idol är i full gång och om några månader ska ytterligare en "stjärna" ut i svenska artistvärlden. Tanken är väl (om jag har förstått det här rätt) att vinnaren ska bli Sveriges senaste stjärna, export, idol och sälja massvis med skivor. När man ser tillbaka på de som tidigare vunnit känns det ju som att de lyckats sådär bra. Någon har varit med i melodifestivalen, någon i Stjärnor på is, någon blev tydligen musikalstjärna istället och några verkar ha gått helt under jorden. Plötsligt känns det lite överflödigt att återigen försöka skapa en ny stjärna när vi inte ens verkar ha plats för de gamla. Visst, om vi ser på de som varit med men inte vunnit så har väl en hel del lyckats helt okej. Om man räknar att bli en flickidol och uppträda på nöjesfält som att lyckas. Undantag: Darin, som faktiskt känns som en riktig artist.

Missförstå mig inte nu, jag är totalt idol-beroende och har följt varje säsong. Den här säsongen är jag helt besatt av Erik och om inte han vinner så är det något allvarligt fel. Men det börjar ändå kännas lite som att det endast tjänar syftet att underhålla oss på fredagskvällarna, inte att deltagarna faktiskt ska bli framtidens stjärnor när säsongen är över. Eller vad säger ni, hur många idoler har vi egentligen plats med?

THE KIDS ARE IN DANGER, THEY'RE ALL GETTING HABITS. FROM WHAT I CAN SEE EVERYONE'S AT IT.


Just nu är det pluggstudio/chokladbollsfika-place i min lägenhet. Lite spontant sådär kom min kära vän Lisa över för lite lunch, fika och gemensamt pluggpepp. Nu är det paus som gäller med Australia's next top model och lite fler chokladbollar. Det där med att plugga ihop brukar funka hur bra som helst för mig, men idag orkar jag bara inte. Det känns liksom lite roligare att snacka skit, se på TV och dricka mängder av te.

I WAS NOT THE ANSWER SO FORGET YOU EVER THOUGHT IT WAS ME


Foto: Jack Siegel

Kan någon påminna mig om varför jag bokade en tid i tvättstugan vid åtta på morgonen? Det kändes som en himla bra idé igår att komma upp i tid och faktiskt komma igång med dagen innan lunchtid. Nu känns det plötsligt inte lika bra. Men jag är uppe, tvätten är islängd och jag har till och med förflyttat mig från sängen till soffan med en kopp te i handen. Det lär visserligen dröja innan jag faktiskt tar tag i den här dagen. På något sätt känns det skönare att kolla på senaste Dexter och läsa lite bloggar än att sätta sig med näsan i skolböckerna. Konstigt det där.

Idag är det hemmaplugg som gäller. Har en hel hög med litteratur till projektarbetet att gå igenom så jag lär inte sitta sysslolös. I högtalarna spelas Mikas senaste och jag konstaterade igår att den växer för varje lyssning. Älskar sådana skivor. Hur ser er dag ut?

bloglovin RSS Instagram