Skiathos 30/8-6/9


Väskan är packad och resesällskapet kommer vilken sekund som helst. Nu drar vi till Skiathos i en vecka. Tänkte jämna ut min sol- och badkvot som inte ligger särskilt bra till efter den här sommaren. Vi hörs när vi hörs helt enkelt. Ciao!

10 best movies of all time.

Fick ett önskemål för x antal månader sedan att lista mina favoritfilmer. Anledningen till att det har dröjt så länge är att det är så jäkla svårt att sortera och rangordna. Det hela har resulterat i en topp 10 utan någon som helst inbördes ordning. Here you go.

500 days of summer. För att det är så här kärlek verkligen är. Ni vet i det verkliga livet, och inte bara på bioduken. Den gör ont, och den är inte alltid så där sockersöt och besvarad.

Donnie Darko. För att man vid varje omtitt upptäcker nya tankegångar, symboler och förklaringar.

Edwards Scissorhands. För att det helt enkelt är Tim Burtons absolut bästa film, och kanske Johnny Depps största rollprestation än så länge.

Fight Club. För att man tror man har förstått vad filmen handlar om och går ut på fram till slutminuterna. Sedan så är slutscenen min favoritscen någonsin.

Gilbert Grape. För att det är en sådan otroligt vacker historia om viljan att ta sig ur den instängda småstadsbubblan. Men kanske framförallt för Leonardo DiCaprios fantastiska tolkning av utvecklingsstörde Arnie.

Inglourious Basterds. För att det är en helt ny tolkning av andra världskriget och för att Tarantino är en mästare när det gäller att skriva manus.

Kick Ass. För att jag inte trodde det var möjligt att göra en fungerande korsning mellan en amerikansk high school-film och en riktigt rå Tarantino-rulle. Och för att det är en sju in i helsikes bra feel-good-movie.

Sin City. För att den helt enkelt är bland det snyggaste jag sett.

Kill Bill 1+2. För att det är världens kanske bästa och snyggaste hämndhistoria. Och för Daryl Hannahs visselslinga som fastnar i huvudet flera veckor efteråt.

Napoleon Dynamite. För att det är den roligaste filmen jag någonsin sett.

Sådär ja. Där har ni min filmsmak i ett nötskal. Är inte så mycket för svenska filmer som ni kanske märker. Det blir lätt krystat och stelt i mina ögon.

Det kommer hända om det inte hänt.


Ni ville se resultatet av tre timmar i frisörstolen. Here you go. En hel del ljusare än innan och jag blev faktiskt nöjd. Gillar dock inte känslan av nyfärgat då allt känns så himla "perfekt". Slingorna ligger precis där de ska och håret har så mycket glans så det går inte ens att sätta upp en vanlig knut utan att det åker ur igen. Nej lite grekisk sol på det här + saltvatten kommer göra susen. Och möjligtvis lite färg i det där emovita ansiktet. Herregud jag tror aldrig jag varit så här blek i augusti tidigare.

bloglovin RSS Instagram