MITT NAMN ÄR MYCKET OCH JAG VILL HA MER.


Oskar Linnros. Storan augusti 2010. Foto: Jag, Nikon D5000

Förra gången jag såg honom var det näst intill trettio grader varmt och stekande sol. Det var dagen innan Way out West körde igång och det känns som en hel evighet sedan. Nu är det närmare tio minusgrader och istället för Storans utomhusscen blir det en mörk klubbspelning på Trädgårn. Inte helt fel det heller visserligen. Den här gången lämnar jag dock systemkameran hemma. Mina upplevelser kring klubb-/arenaspelningar och systemkameror är inte vad jag skulle säga bra. Sist fick jag i panik ta en taxi bort till syster för att snabbt slänga in kameran och hinna tillbaka några sekunder innan konserten började. Tänkte försöka undvika det ikväll.

Förresten, det är ju helt sjukligt kallt. Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder. Men vad gör man om man inte har bra kläder för den här kylan då? Får väl dra på mig fem par tights, raggsockar och pälsmössa. Usch.

PART 1 - PARC GÜELL.


I lördags besteg vi berg (bokstavligt talat) för att ta oss till Barcelonas kanske vackraste plats. Parc Güell. Dock var det inte en så stor kraftansträngning som det kanske låter som. Nej, i Spanien kör de tydligen med rulltrappor utomhus. En jäkla massa branta rulltrappor på raken = hej svindel, men det gick fint. Och det var så värt det för att mötas av en magnifik utsikt.

Helt galet vackert, och då var vi inte ens framme vid själva kärnan av parken. Den där platsen som Gaudí designat i början av 1900-talet på sitt typiska sagolika sätt. Allt ser ut som det är hämtat ur Alice i Underlandet eller något liknande. Gaudí verkar för övrigt vara Barcelonas lilla älskling, han har designat det mesta värt att se.

Hela parken är full av försäljare som alla säljer samma saker - souvenirer av mosaik, solfjädrar och örhängen. Två för 5€, så nu är jag några örhängen rikare.

Det går inte riktigt att beskriva den här platsen så att någon som aldrig varit där förstår. Det är som en sagovärld. En sagovärld som invaderats av turister med kameror runt halsen. Jag önskar lite att jag tog ännu fler foton än jag faktiskt gjorde, men jag blev liksom lite lamslagen.

Min semester tog förresten inte slut i och med att jag kom hem från Spanien. Idag och imorgon får jag faktiskt vara ledig också, och ikväll tänkte jag "fira" det med Oskar Linnros live på Trädgårdsföreningen. Jag undrar när han ska inse att han och jag är menade för varandra. Känns mest som en tidsfråga nu.

VIVA BARCELONA!


Foto: Jag, Nikon D5000, Tamron 17-50 mm

Honey, I'm home! Hemma i iskalla Svealand och hemma i ett snötäckt Göteborg. Jag måste säga att ett femtongradigt Barcelona var ungefär hästlängder trevligare. Vi har haft det hur bra som helst. Fan vilken underbar stad det där är! Hade varit där en gång tidigare, men när man är sjutton år och åker med familjen får man inte direkt samma upplevelse som när man åker med en av sina bästa vänner. Försöker klura ut hur jag på bästa sätt ska visa er den här resan. Just nu är allt en ren kaos. Resväskan är full av nyshoppat och kameran är full av nyfotat. Ska försöka organisera lite sedan kör vi helt enkelt. Ni ska få se allt! Eller ja, kanske inte allt men mycket.

Var förresten helt övertygad om att vi skulle krascha på hemresan. Helt övertygad. Jag och turbulens går inte direkt hand i hand. Satt frenetiskt och redigerade foton och försökte tänka på annat. Resultatet: Ett överredigerat fotografi av en av Barcelonas vackraste platser - la Sagrada Familia. Nu: Dexter.

bloglovin RSS Instagram