[ÅRETS BÄSTA LÅTAR] PT 2.

Här har ni sista delen i min årslista. Plats 1-10, självklart med inbördes ordning.

10. Bright Eyes - Shell Games. (Lyssna här) Äntligen kom det nytt från Bright Eyes och jag är inte det minsta missnöjd. Låter lite som det gjorde på hans första skivor, kanske därför jag fullkomligt älskar den.

9. Erik Hassle - Stains. (Lyssna här) Hela hans Mariefred Sessions är bland årets allra bästa och den här är så galet vacker. Kolla bara på texten: You said that you would wait, you blew my mind away. We had eternity to waste.

8. Civil Wars - Poison & Wine. (Lyssna här) Det här är på riktigt bland det vackraste jag någonsin hört. Det är så sorgset, känslosamt och hjärtskärande på en och samma gång. Det är inte långt ifrån Damien Rice-klass, och det säger inte lite för att komma från mig.

7. Patrick Wolf - Time of my life. (Lyssna här) En otroligt stark tolkning av ett hårt break-up. Om att pussla ihop sina skärvor, resa sig och gå vidare på egen hand. Vissa meningar känns direkt hämtade från min dagbok.

6. Jonathan Johansson - Ingenting Stort. (Lyssna här) Jonathan är 2011 för mig. Hans skiva har präglat hela min tillvaro och den här låten är näst bäst på skivan. Jag förstår inte hur han gör, men bra som fan är det.

5. Coldplay - Every Teardrop is a Waterfall. (Lyssna här) En skapligt efterlängtad "comeback" av ett av mina absoluta favoritband och de gjorde mig inte direkt besviken. Det här är bland det bästa Coldplay gjort. Det är så mycket lycka i låten att jag bara vill dansa hela natten och aldrig stå still.

4. Erik Hassle - Stay Away. (Lyssna här) Den här har satt otroligt djupa spår i mig. Kan inte riktigt beskriva med ord hur jag föll handlöst redan vid första lyssningen. Tror bara jag slår knut på mig själv om jag försöker förklara så vi lämnar det där. Lyssna själva så får ni höra.

3. Florence & the Machine - Shake it Out. (Lyssna här) Det här gjorde min höst lite lättare. Gick igenom en tuff period och det här gav mig både styrka och hopp. Budskapet är vackert och precis så jag önskar att jag levde mitt liv. Musikaliskt är det även magiskt och det ger mig rysningar vid varje lyssning. It's hard to dance with a devil on your face så shake him off.

2. Adele - Someone Like You. (Lyssna här) Herre min gud vad det här är vackert. Börjar nästan gråta varje gång jag hör den. Behöver nog inte säga mer. Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead.

1. Jonathan Johansson - Stockholm. (Lyssna här) Det var inget svårt val att placera den här som bästa låten under 2011. Redan vid första lyssningen kände jag något jag inte känt på länge inom musiken. Jonathan lyckas fånga mina känslor i ord och han uttrycker sig så fint att jag inte vet vart jag ska ta vägen.

Man måste bära sin sorg i armarna. Man måste härma de som orkat, de som fortsätter ändå. Ingen annan skulle förstå och ingen annan skulle gå en meter för mig, jag behöver dig.

Tack Jonathan för att du skapat magi och gjort min höst lite lättare. Hela skivan Klagomuren är det bästa som gjorts på väldigt väldigt länge i musik-Sverige.

(Plats 20-11 kan ni se här)

bloglovin RSS Instagram