VI GÅR UT OCH BRINNER UPP I NATTEN


Foton: Oracle Fox

Vid det här laget vet ni nog att jag älskar söndagar och idag är inget undantag. Göteborg har bjudit på sol och 18 grader och jag har njutit som bara den. Satt i flera timmar på ett fik med min fina vän Clara. Åt lunch, snackade skit och planerade inför morgondagen. Sedan mötte jag upp Hanna för ett stenhårt träningspass i en stekande het sal. Herregud har fortfarande eftersvettningar, men det var jäkligt skönt.

Ikväll blir jag hemma i lägenheten. Har lite grejer att fixa och känner för lite egentid, det behövs ibland. Imorgon är det jobb följt av valborgsfirande med picknick, vin och en kväll på stadens gator. Blir fint det.

ANSWERS [1]

Vilken linje gick du på gymnasiet? Samhäll-humantistisk. En massa språk med andra ord.
Hur gammal är du? Fyller 29 om exakt två veckor.
Hur blev det med den där fotokursen du skrev om för ett tag sedan? Jadu det undrar jag med. Har haft så fullt upp det här året men ska försöka komma igång med den i höst. Vi får väl se.
Vad jag har förstått så pluggade du innan till lärare. Jag undrar vilken sorts lärare du läste till och varför du har tagit en paus? Jag läste till lärare för årskurs 0-5, främst i ämnena svenska/samhällsorienterat. Att jag tog en paus berodde på flera olika anledningar. Främst var jag så otroligt skoltrött och trött på den stress som konstant åt upp mig inifrån och bokstavligt talat förstörde min mage. Sedan kände/känner jag mig osäker på yrket i sig.
Tror du att du någon gång kommer ta upp studierna igen? Jag vill säga ja men jag är inte säker. Det får tiden utvisa.
Favoritplats? Jag fullkomligt älskar berget uppe vid Masthuggskyrkan här i Göteborg. En helt underbar plats där man ser hela stan. Härifrån har jag en hel drös av fantastiska minnen från när jag bodde precis nedanför.

Gamla bilder från Masthuggsberget 2008

Vad ville du bli när du var liten? Jag pendlade mellan frisör, sångare och butiksbiträde. Varför jag ville bli butiksbiträde är en jäkligt bra fråga dock, det är ju inte kul alls!
Vilket är ditt drömjobb? Hm...det skulle ju inte vara helt fel att vara resereporter. Liksom åka runt och upptäcka olika platser i världen och faktiskt få betalt för det. Herregud vilken dröm!
Framtidsplaner? Tänker inte så långt framåt i tiden, blir bara stressad då. Jag trivs jättebra där jag är nu så jag låter mig själv vara här för ett tag så får vi se vad som händer sen.
Hur var du som 17-åring? Haha jadu. När jag var 17 bestod mitt liv mest av betyg, festivaler och drömmar om att lämna Kalmar bakom mig. Jag spenderade helgerna på diverse hemmafester och hade precis fallit handlöst för Kent och Håkan Hellström. Hade svart hår, konstant sotade ögon och prickiga kjolar.
Hur tror du ditt liv ser ut om tio år? Oj då är jag ju nästan 40! Så långt vågar jag inte tänka, det känns mest overkligt.
Vad jobbar du med? Jag jobbar på Telias kundtjänst. Mycket sälj, målfokus och teamkänsla. Trivs hur bra som helst!
Favoritland/favoritstad du besökt? Favoritland måste jag nog säga Thailand och favoritstad är utan tvekan London. Älskar verkligen den staden.

London/Thailand 2011

Du reser ju en del, vart vill du helst åka om du inte får välja på platser du redan besökt? New York! Och Västindien. De står högst upp på min önskelista just nu.
I vilket land skulle du bosätta dig om du var tvungen att åka imorgon och stanna ett år? England, mer exakt London. Där vill jag verkligen bo någon period i livet.
Shoppingmåsten i London? Selfridges nere vid Marble Arch är det allra bästa. Annars är butikerna kring Oxford Cirkus perfekta om man är ute efter kläder, likaså skobutiken Office på Carnaby Street. Där kan jag gå omkring i flera timmar.
Har du något bra tips på boende i London? Vi bokar alltid boendet via hotels.com. Jag föredrar området Bloomsbury/Soho som ligger väldigt centralt men ändå inte "mitt i smeten". De senaste gångerna har vi bott på Radisson Edwardian Grafton Hotell högst upp på Tottenham Ct Road och har varit hur nöjda varje gång, så det rekommenderar jag verkligen.

DRÖMMER OM PETROLEUM OCH KRISTALLER


Den här veckan har jag:

- Fått två grymma besked på jobbet som kommer leda till mer klirr i kassan.
- Försökt skaffa biljetter till Kents spelning på Trädgår'n men misslyckats på grund av Ticnets "allvarliga hårdvarufel".
- Varit slöare än slöast och inte varit på gymmet en enda gång.
- Chockerats över saxofonisten i the Killers hastiga bortgång.
- Svurit över Barcelonas utgång ur Champions League för att dagen efter jubla skadeglatt åt Real Madrids straffmissar.
- Lyssnat lite ohälsosamt mycket på Kent - Jag är inte rädd för mörkret.
- Ätit tapas på favoritrestaurangen Manana.
- Räknat ner till Barcelona (bara 12 dagar kvar nu).
- Tittat på alldeles för lite serier (ska ta ikapp det genast!)
- Sett SVT-dokumentären "Livet efter Utöya" och fått ont i magen av ofattbarhet och fascinerats över hur man kan gå vidare med sådan styrka och vilja.
- Köpt den perfekta svarta klänningen i tunnt tyg, vippig kjol och små guldknappar (ska försöka ta bild på den sen).
- Njutit över det faktum att jag kunnat gå i stickat + skinnväst utan att frysa.

bloglovin RSS Instagram